Limonchello Mascot OrderLemon
OrderLemon
Sales
Diederick Splinter Sales
Diederick Splinter
Hola đź‘‹  Como puedo ayudarte?
WhatsApp Icon SVG
Start Whatsapp Chat

Te veel producten over aan het einde van de dag, een tekort aan personeel en concurrentie van de supermarkt. Elke slager heeft hier mee te maken. Dit kan anders, denkt Diederick Splinter. Hij wil consumenten stimuleren om te kopen bij de versspecialist en komt daarom met het nieuwe platform OrderLemon.

Met het platform, ontwikkeld door Fabulor, kunnen klanten via WhatsApp hun bestelling plaatsen bij lokale versspecialisten zoals de bakker, de slager en de visspecialist. “Met dit systeem willen we drie zaken aanpakken”, vertelt Diederick Splinter. “Overconsumptie, personeelstekort en lokaal kopen eenvoudiger maken.”

Overproductie

Voor een versspecialist is het lastig om in te schatten hoeveel ze elke dag nodig hebben. Zo worden er dagelijks 700.000 broden te veel gebakken, geeft Diederick als voorbeeld. Ook slagers hebben hiermee te maken. Ze zorgen voor een volle toonbank en weten niet precies hoeveel ze daadwerkelijk nodig hebben. Daarnaast zijn ze afhankelijk van de wisselende vraag van de klant. Diederick geeft als voorbeeld barbecuevlees. “Bij mooi weer is er opeens veel vraag, die weer weg valt als het weer de dag daarna omslaat.” Slagers kunnen hier beter op inspelen als klanten bestellen. “De slager kan dan op maat maken wat de klant nodig heeft en hoeft niet meer te zorgen voor een volle toonbank.”

Personeelstekort

Veel slagers worstelen met een tekort aan personeel. Ook hier kan het nieuwe platform bij helpen. “Met OrderLemon kan de slager beter anticiperen op het personeelstekort. De winkel hoeft niet meer de hele dag open te zijn. De slager kan klanten hun bestelling op bepaalde momenten af laten halen of kan een automaat plaatsen zodat de klanten zelf kunnen bepalen wanneer zij de bestelling ophalen.”

Lokaal kopen

En tot slot lokaal kopen. Een belangrijk punt voor Diederick. “Veel mensen vinden lokaal kopen belangrijk. We willen niet dat een slager vanwege gebrek aan klandizie de deur moet sluiten, maar dan moeten we ze wel business geven.” Hij benadrukt de positieve aspecten van de slager. “De kwaliteit bij de slager is veel beter dan in de supermarkt en daarnaast kan de slager ook advies geven over de bereiding en de producten op maat maken. Maar dan moeten we het wel heel eenvoudig maken voor de consument om in vier clicks te kunnen bestellen. Eigenlijk nog simpeler dan bijvoorbeeld met de apps van de grote supermarktketens.”

Hoe werkt het?

Het digitaliseren van de slagerij is een grote investering, die niet voor elke slager mogelijk is. Bovendien worden webshops volgens Diederick lang niet altijd gebruikt, omdat veel klanten dat onhandig vinden. Om OrderLemon zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken voor zowel slager als consumenten, werkt het systeem via een bestaande app die iedereen kent: WhatsApp.

Diederick: “Vanuit WhatsApp Business hebben we hebben een dashboard gebouwd waarin de slager zijn assortiment, prijzen, ophaaltijden en de bestellingen kan beheren. Vervolgens hebben we dit gekoppeld aan WhatsApp. Klanten scannen de QR-code op de ruit van de winkel, waarmee ze toegang krijgen tot de producten of kunnen direct via een knop op de website bestellen. Daarna kunnen ze kiezen wanneer zij de bestelling willen ophalen of, indien mogelijk, laten bezorgen. De laatste bestelling die ze hebben gedaan komt bovenaan te staan, waardoor ze iedere dag hun standaard bestelling opnieuw kunnen aanklikken.”

Het systeem kan in een paar uur opgebouwd worden, vertelt Diederick. “De slager geeft een KVK-nummer, btw-nummer, adres en een Excel-dump van het assortiment door, en dan melden wij de slagerij aan. Wanneer het systeem in gebruik is, is er geen onderhoud aan de app nodig en geen gedoe met wijzigingen. De slager kan via de OrderLemon-app zelf producten uit zijn assortiment toevoegen en aanpassen.” Er kunnen tot 300 producten aan de app worden toegevoegd.

Koppeling met socials

Een groot voordeel van het verkopen via WhatsApp is de koppeling met Instagram en Facebook. “WhatsApp heeft dezelfde eigenaar – META – als Facebook en Instagram ”zegt Diederick. “Hierdoor is het mogelijk om aanbiedingen in stories, posts en reels direct aan de app te koppelen. Zo kan de klant met één klik doorgelinkt worden naar de shop in WhatsApp, om vervolgens zonder in te loggen de bestelling te plaatsen.”

Haz tu
Tienda WhatsApp ahora

icon check
Simplifica las ventas con WhatsApp
icon check
Salta la cola y ahorra tiempo
icon check
Campañas promocionales vía WhatsApp